Niedawno kupiłem używanego Escape Hybrid z 2020 roku i to był spory projekt. Wymieniłem już akumulator na H6 AGM, a bezpiecznik wysokiego napięcia 60A został wymieniony u dealera po awarii.
Nadal mam problemy z TPMS i TCU i zastanawiam się, czy potrzebna jest kolejna wizyta u dealera. Przejechałem ponad 100 mil po wymianie bezpiecznika. Samochód ma 175 000 mil przebiegu, więc gwarancja się skończyła.
Używając FORScan, widzę:
Jakieś przemyślenia?
Nadal mam problemy z TPMS i TCU i zastanawiam się, czy potrzebna jest kolejna wizyta u dealera. Przejechałem ponad 100 mil po wymianie bezpiecznika. Samochód ma 175 000 mil przebiegu, więc gwarancja się skończyła.
- TPMS: Na desce rozdzielczej wyświetla się "Usterka monitora ciśnienia w oponach". Czy powinienem spróbować ponownego uczenia się poprzez spuszczenie powietrza z opon?
- TCU: Próbowałem zaktualizować go za pomocą FORScan i Vlinkera, ale się nie udało. Nie jestem pewien, czy to powiązane, ale wcześniej zbrickowałem mój Sync 3 aktualizacją map (moja wina) i naprawiłem go przez NaviUpgrade. FordPass nie działa od kiedy go mam. Nie widzę również opcji zmiany wartości As Built dla TCU w sekcji programowania.
Używając FORScan, widzę:
Jakieś przemyślenia?