@
needliftnow :
W końcu przystąpiłem do dystansów 30 mm od Temy, ale miałem niespodzianki. Przód jest OK, ale tył jest o 1 cal więcej niż oczekiwano. Zatem tył jest o ~2,2 cala wyższy niż przód. :-(
Obecnie dyskutuję z Temą, aby znaleźć rozwiązanie.
Jeśli chodzi o opony, myślę, że 235/70R16 są za duże dla dostępnej przestrzeni. Myślę, że z Twoimi 235/60R17 naprawdę uzyskałeś maksimum dla wersji Forda Escape i jak powiedziałeś, jest naprawdę ciasno.
Pierwotnie chciałem więcej prześwitu, aby pokonywać skały w lesie i więcej ściany, aby uzyskać płynniejszą jazdę, ale wydaje się to trudne do zrobienia z nowym Escape. Obawiam się również, że za bardzo zmniejszę przestrzeń wokół przednich opon, ponieważ jeśli gałąź się zaklinuje, może to spowodować uszkodzenie.
Pytanie do Ciebie: Facet z Temy powiedział mi, że 30 mm to maksimum bez modyfikacji dla Forda Escape. Aby dopasować swoje 2 cale z przodu, czy dokonałeś innych modyfikacji? Czy myślisz, że mogę dodać drugi dystans 15 mm z przodu, aby rozwiązać mój problem z kątem?
Yanick
Dzięki za aktualizację i cieszę się, że robisz postępy.
Dziwne, że Tema wysłała Ci dystanse 2" na tył. Są one dość łatwe do wymiany na mniejsze w porównaniu z dystansem przedniego amortyzatora, gdzie cały amortyzator jest wyjmowany. Szczerze mówiąc, myślę, że moje tylne dystanse "puck" pochodzą z Jeepa. Phat Matt's musiał je przyciąć, aby idealnie pasowały, ale ogólna średnica jest krytyczna, aby pasowały do sprężyny. Po prostu nie wiem, jakiego modelu i roku Jeepa użył. Jeśli Tema nie może pomóc, możesz skontaktować się z Phat Matt's i zapytać ich. Rozumiem, co masz na myśli w kwestii pochylenia przód-tył, które jest teraz dość "tępe" z dystansami 2" z tyłu. Phat Matt's ostrzegł mnie, że gdybym poszedł tak duży jak Ty, istnieje szansa, że krążek może wypaść z "miski" pod sprężyną podczas jazdy po złej drodze, a nawet dziurze, więc poszedłem za ich radą. Na Twoim miejscu wyciągnąłbym te tylne dystanse 2" i włożył mniejsze 1" lub 1,25", aby uniknąć problemów. Chociaż nie kupiłem od Temy, mieli dobrą i dość szybką obsługę klienta. Powinni być w stanie znaleźć dla Ciebie odpowiednie dystanse do uszu. Wiem, że w przeszłości udostępniłem zdjęcie przedmiotów, które zasugerował mi wtedy. Twoje wybory były nieco inne.
Och, a przednie dystanse, jeśli są aluminiowe lub stalowe, możesz poprosić odpowiedniego mechanika, aby sprawdził, czy może pospawać dla Ciebie te elementy. Pamiętaj jednak, że moje dystanse 2" zostały zaprojektowane z pionowymi płytami podnoszącymi między górną i dolną płytą, co pozwoliło mi zamontować dystans do amortyzatora, a następnie po prostu wepchnąć całość na raz. Nie będziesz mógł tego zrobić ze spawanym cype, ponieważ nie mają one szczeliny między górną i dolną płytą, jak moje. Możesz dostać kilka śrub o wydłużonej długości i będziesz musiał trzymać dystanse na górze amortyzatora podczas wkładania i trzymać je na miejscu, aby je wyrównać, podczas gdy będziesz potrzebował śrub przez wieżę amortyzatora pod maską. Być może musiałeś to zrobić w ten sposób ze swoimi pojedynczymi dystansami, ale podwójny stos sprawia, że wyrównanie jest znacznie trudniejsze, ponieważ wysokość zespołu amortyzatora jest już ciasna, nawet z moim dystansem wstępnie zamontowanym na amortyzatorze. To nie jest tak, że cały czas wymieniamy nasze amortyzatory i amortyzatory... ale ktokolwiek to zrobi w przyszłości, jeśli zespawasz dwa razem, będzie trochę zaskoczony! Samo układanie ich razem może powodować nieoczekiwane wibracje i nieznane problemy mechaniczne. Moim obawą byłoby to, że śruby spróbują się wycofać, trzymając amortyzator na miejscu. Ponownie, najlepiej byłoby założyć mniejsze z tyłu. Widziałeś mój zestaw i istnieje ogólna jednolitość wokół przednich i tylnych opon w ich nadkolach... nic nie wygląda na zbyt "przerwy". Właściwie wygląda to tak, jakby Escape wyszedł z fabryki w ten sposób.
Twoje większe przedstawienie opon jest zasadniczo tym, co myślę. Jesteśmy naprawdę ograniczeni, a wielu producentów robi obręcze YUGE, niskoprofilowe, wysokowydajne opony i super ciasne nadkola. Wierz mi, jestem skuszony, aby przejść o jeden rozmiar w górę do P235/65R17 z moich obecnych opon P235/60R17, ponieważ istnieje naprawdę dobry wybór opon terenowych w tym rozmiarze... ale w rzeczywistości mogę się obcierać. Nawet jeśli tego nie zrobię, zmniejszone prześwit opony do nadkola spowoduje problemy z usuwaniem śniegu lub stwardniały lód będzie ocierał i zużywał opony. Jak powiedziałeś, jesteśmy ograniczeni. To naprawdę wkurza.
Proszę, informuj nas na bieżąco. Zrobisz to dobrze. Idź za głosem serca. Phat Matt's musiał zaprojektować, wyciąć i przetestować szablony przednich dystansów przed wykonaniem i zainstalowaniem tych, które mam teraz. Z pewnością jest krzywa uczenia się! Myślę, że będziesz najbardziej zadowolony z podniesienia o około 1" z przodu, zmniejszonego podniesienia tyłu o 1" i kilku opon P235/60R17. Nadal przechodzisz z 6" prześwitu na około 7,75"... niewiele, ale sprawia, że Escape jest znacznie bardziej wszechstronny.