2013+ Ford Escape Forum banner
261 - 280 of 345 Posts
Minęło trochę czasu, odkąd opublikowałem nowy film lub miałem coś nowego do zgłoszenia od czasu zainstalowania podnośnika. Właśnie nagrałem kilka ujęć wideo z jazdy po odsłoniętym i częściowo zmiażdżonym przepuście, który miał około 7,5 cala wysokości w miejscu, w którym go przejechałem. Jeśli jesteś tu nowy, podniosłem mojego 14-calowego Escape z fabrycznego prześwitu 6 cali do 8,75 cala (0,75 cala z oponą o jeden rozmiar większą i 2 cale z przednimi dystansami kolumn resorów i 0,75 cala tylnymi dystansami sprężyn śrubowych). Przejechałem przez przepust z zapasem ponad cala. Właściwie najbardziej martwiłem się o oderwanie jednego z błotników, ale ponieważ przepust był zaokrąglony, wszystkie błotniki przeszły bez problemu. Nigdy bym nie marzył o jeździe po czymś takim z fabrycznymi oponami i bez podnośnika. 6 cali prześwitu to świetna sprawa w mieście, ale bezużyteczna, gdy tylko kończy się asfalt. Nowe modele Gen 4 Escape są nawet niższe o około cala. Nie mierzyłem tego osobiście, ale z tego, co widziałem na drodze, nowy Gen 4 Escape jest zdecydowanie niższy niż 6 cali prześwitu w Gen 3 Escape, co prawdopodobnie daje Gen 4 Escape 5 cali +/- prześwitu... więc bądźcie bardzo ostrożni i poważnie rozważcie nowego Bronco Sporta. Zawsze pamiętajcie, eksplorując nową drogę lub szlak, który może stanowić wyzwanie dla możliwości i prześwitu waszego pojazdu, aby najpierw go przejść i spróbować zmierzyć przeszkody, które mogą stanowić problem z prześwitem.

@Yanick, czy problem z częściami do zestawu podnoszącego został już rozwiązany? Minęło już trochę czasu i nigdy nie słyszałem żadnych dalszych informacji.

Czy otrzymałeś już swój zestaw podnoszący @Tazmaniman?

Uważam, że to najlepsze miejsce do zadawania pytań. Szukałem i nie mogłem znaleźć dokładnie tego, czego szukałem. Rozumiem, że sprężyny zostały zmienione w 2014+ więc prawdopodobnie sprężyny podnoszące H&R nie będą działać z moimi amortyzatorami z 2013 roku z przodu. Jestem jednak ciekaw, czy mogę kupić amortyzatory Bilstein B4 do 2014+ i używać ich ze sprężynami H&R. Tył wydaje się być niezmieniony, więc nie martwię się tym. Przednie zwrotnice również wydają się być niezmienione, więc logiczne jest, że nowe sprężyny i nowe amortyzatory byłyby w porządku, prawda?

Jestem jednak ciekaw, czy mogę kupić amortyzatory Bilstein B4 do modelu 2014+ i używać ich ze sprężynami H&R.
Potrzebowałbyś (co najmniej) również górnej poduszki amortyzatora, ponieważ górny koniec sprężyny ma również mniejszą średnicę. (Prawdopodobnie nieprawidłowa nazwa części.)

• Like
Reactions: TBlack13SE
Cześć!,

Dołączyłem właśnie do waszego forum, ale od jakiegoś czasu szukam informacji.

Zamówiłem rosyjskie dystanse przednie 30 mm 2 tygodnie temu i 5 dni później były już w Kanadzie (ok, zapłaciłem dodatkowo za szybką wysyłkę).

Bardzo zadowolony z wyglądu mojego Escape teraz! Dużo bardziej wyrównany.

Krótka uwaga dotycząca instalacji, nie musisz całkowicie wyjmować kolumny resorującej, aby zainstalować dystanse; zdejmij drążek stabilizatora, mocowanie abs, 3 górne śruby i dociśnij cały zespół. Będziesz miał wystarczająco dużo miejsca, aby wsunąć wkładki na miejsce.

Opinie na temat zestawu Tema 30mm vs Rising Tuning 40mm? Chciałbym wyższy lift, ale widzę, że zestaw 30mm od Tema jest tutaj dobrze przetestowany. Czy są jakieś zauważalne problemy, które zauważyłbym podczas instalacji/jazdy/itp. wybierając wyższy lift? Oba wydają się pochodzić z Rosji, więc czy powinienem martwić się o jakość wykonania Rising Tuning, skoro nie wygląda na to, żeby było tu z nim duże doświadczenie?

Tema:
Rising Tuning:

Osobiście nie odczuwam potrzeby podnoszenia tyłu w moim Escape. Jest tak wysoki ze standardowym zawieszeniem, że wygląda idealnie tylko z przednimi wkładkami 30 mm. 40 mm też byłoby ok. Można zaoszczędzić kilka dolarów, biorąc tylko przód.

Więc w końcu się udało. To z oponami General Grabber M&S 245/60-18, lepszym dopasowaniem byłoby 235/60, aby zachować większość wysokości z mniejszym barkiem podczas skręcania. Jednak jestem typem maksymalisty, więc zrobiłem kilka modyfikacji przycinania, aby wszystko było wolne!

Nie jestem pewien co do rzeczywistego prześwitu, ale przednia krawędź błotnika jest teraz na 32 calach.
Cóż. Mój jest na 29,25 cala na amortyzatorach Bilstein i sprężynach OEM bez podkładki dystansowej i standardowym rozmiarze opon. Wygląda więc na to, że masz około trzech cali między podniesieniem a rozmiarem opon. Niezle

Chcę podnieść mojego 1.6L z 2016 roku o kilka cali, jedynym sposobem, który wydaje się możliwy, jest zestaw podnoszący (30 mm) na eBayu i sprężyny h&r (1,4" z przodu i 0,8" z tyłu). Podniesienie wynosi łącznie około 2,5 cala, właśnie dostałem nowe opony falken wildpeak a/t w standardowym rozmiarze, czy połączenie obu jest w porządku? Czy doda to dużo obciążenia innym częściom, czy też musiałbym również wymienić inne części, takie jak amortyzatory i wahacze, czy też będzie dobrze z częściami standardowymi? Czy byłoby również lepiej, gdybym zrobił tylko jedno, aby zachować standardowe części?

Lepiej jest zrobić podniesienie za pomocą dystansów, a nie wymieniać sprężyny. A. Słyszałem skargi na sprężyny powodujące twardą jazdę na wybojach. B. Właśnie zainstalowałem podnośnik z serwisu eBay, który miał prawie 2 cale i powiedziano mi, że zawieszenie naprawdę nie może opuścić się niżej, aby iść wyżej. C. Jedynym sposobem, aby iść wyżej, jest najpierw opuszczenie kołyski silnika, a następnie można jeszcze bardziej podnieść zawieszenie. D. Bądź na bieżąco ;-)

Lepiej jest zrobić podkładkę dystansową i nie robić sprężyn. A. Słyszałem skargi na sprężyny, które powodują twardą jazdę na nierównościach. B. Właśnie zainstalowałem podnośnik z serwisu eBay, który miał prawie 2 cale i powiedziano mi, że zawieszenie naprawdę nie może opaść niżej, aby iść wyżej. C. Jedynym sposobem, aby iść wyżej, jest najpierw opuszczenie kołyski silnika, a następnie można jeszcze bardziej podnieść zawieszenie. D. Bądź na bieżąco ;-)
Ile mm ma podnośnik, który dostałeś?

Chcę podnieść mojego 2016 1.6L o kilka cali, jedynym sposobem, który wydaje się możliwy, jest zestaw podnoszący (30 mm) na eBayu i sprężyny h&r (1,4" z przodu i 0,8" z tyłu). Podniesienie wynosi łącznie około 2,5 cala, właśnie dostałem nowe opony falken wildpeak a/t w standardowym rozmiarze, czy połączenie obu jest w porządku? Czy doda to dużo obciążenia innym częściom, czy też musiałbym również wymienić inne części, takie jak amortyzatory i wahacze, czy też będzie w porządku ze standardowymi częściami? Czy byłoby również lepiej, gdybym zrobił tylko jedno, aby zachować standardowe części?
Przeniosłem Twój post do wątku dotyczącego zestawu podnoszącego. Zamieściłeś post w wątku dotyczącym opon terenowych.

261 - 280 of 345 Posts