2013+ Ford Escape Forum banner
281 - 300 of 345 Posts
To było 40 mm, jeśli w ogóle, dostałbym niestandardowe dystanse 2" (ponieważ inny użytkownik to zrobił), zanim włożyłbym sprężyny. Jazda nie jest poświęcona. Ale naprawdę jesteś prawie na maksa z kilkoma calami, a potem zyskujesz cal, jeśli podniesiesz oponę o 2 cale.

Zestaw podnoszący może faktycznie zmniejszyć prześwit opon. Jeśli spojrzysz na linię środkową na powierzchni koła, która jest najszerszym miejscem, faktycznie opada ona do węższego miejsca. Mając to na uwadze, opony, o których rozmawiasz, powinny być bezpieczne. Musiałem dokonać kilku modyfikacji, ale naprawdę uwielbiam jazdę i prześwit z oponami 245/60-18.

Witaj, mam nadzieję usłyszeć wszystkie sposoby, w jakie mogę podnieść mojego Escape i uczynić go nieco lepszym do przygód terenowych. Z góry dziękuję za radę. View attachment 78859
Połączyłem Twój wątek z jednym z istniejących wątków na ten temat. Spójrz na inne wątki, aby uzyskać pomoc.

Więc w końcu jest na miejscu. To z oponami General Grabber m&s 245/60-18, lepsze dopasowanie to 235/60, aby zachować większość wysokości z mniejszym barkiem podczas skręcania. Jednak jestem typem maksymalisty, więc zrobiłem kilka modyfikacji przycinania, aby wszystko było wolne! View attachment 78455 View attachment 78456 View attachment 78457
Cześć, jakiego zestawu użyłeś do podniesienia? I proszę o link. Dziękuję. Wygląda świetnie btw.

Podniesiony za pomocą sprężyn H&R... Na oponach 235/60/18 Atturo Trail Blade XT... I musiałem DUŻO przycinać wewnątrz nadkoli. Podniesienie sprawiło, że opony ocierały gorzej niż fabrycznie. Ale przycinanie było tego warte... Koniec z ocieraniem i uwielbiam teraz wygląd i możliwości tego rozwiązania. View attachment 77323 View attachment 77322 View attachment 77321
Kiedy zamontowałeś podniesione sprężyny (zakładam, że 1,4" z przodu i 0,8" z tyłu?), czy musiałeś wymienić amortyzatory na takie, które mają odpowiednio 1,4" i 0,8" większy skok? A może standardowe amortyzatory działają z tymi nowymi sprężynami? Myślę, że Twoja opcja może być lepsza niż zestaw poziomujący, ponieważ daje większy skok, a także prześwit. Jakieś przemyślenia?

Śledzę te posty już od jakiegoś czasu i dużo szukałem. To będzie mój pierwszy post. Moja żona ma Forda Escape SE z 2017 roku. Zapytała, czy jest jakiś sposób, aby „podnieść” jej samochód trochę i ewentualnie uzyskać lepszą jakość jazdy. Więc szukałem w górę i w dół, czytałem te posty i działałem. Zamówiłem przednią podkładkę dystansową amortyzatora 30 mm z eBay i dotarła po około miesiącu. Po myśleniu, że podkładka nigdy nie nadejdzie, kupiłem sprężyny H&R, ale odesłałem je, ponieważ po przeczytaniu tak wielu, tak wielu recenzji... po prostu nie było warto zachodu i dodatkowych pieniędzy, które mogłyby kosztować, aby je uruchomić. Zamontowałem podkładkę dystansową 30 mm wraz z nowymi kołami i oponami. Z tyłu nic nie zrobiłem. Samochód miał oryginalnie 19-calowe koła z oponami 235/45. Zmniejszyłem rozmiar kół do 17 cali i wybrałem opony 235/65 AT. Więcej gumy między kołem a nawierzchnią jest moim zdaniem zawsze lepsze. Miały lekkie otarcia, ale niewielka ilość przycinania załatwiła sprawę. Escape wyszedł świetnie i myślę, że zdecydowanie poprawił jakość jazdy!
79115

Opinie na temat zestawu Tema 30mm vs Rising Tuning 40mm? Chciałbym wyższy lift, ale widzę, że zestaw 30mm od Tema jest tutaj dobrze przetestowany.
Jakieś istotne problemy, które zauważyłbym podczas instalacji/jazdy/itp. decydując się na wyższy lift?
Oba wydają się pochodzić z Rosji, więc czy powinienem martwić się o jakość wykonania Rising Tuning, skoro nie wygląda na to, żeby było tu duże doświadczenie z tym?

Tema:
Rising Tuning:
Właśnie zamówiłem zestaw Rising Tuning 40mm z eBay do mojego Escape z 2018 roku. Kupiłem już dystanse do kół 1,5" i pomiędzy tymi dwiema zmianami mam nadzieję założyć opony 245/60/R18 Toyo Open Country A/T III lub BFG All Terrain T/A KO2 bez konieczności wykonywania więcej niż drobne (bardzo) przycinanie plastiku. Mam nadzieję, że uda mi się przekonać sklep z oponami do wykonania kilku przymiarek za niewielką opłatą przed zamówieniem gumy. Zestaw podnoszący przyjedzie dopiero w lipcu i chcę znaleźć profesjonalny warsztat tutaj w SoCal, który zainstaluje go dla mnie, ale zamieszczę tutaj moje doświadczenia.

Podniesiony za pomocą sprężyn H&R... Na oponach 235/60/18 Atturo Trail Blade XT... I musiałem DUŻO przycinać wewnątrz nadkoli. Podniesienie sprawiło, że opony ocierały gorzej niż fabrycznie. Ale warto było przycinać... Już się nie ocierają i uwielbiam teraz wygląd i możliwości.
Bardzo podoba mi się wygląd ładnego, niskoprofilowego bagażnika dachowego, który masz. Czy możesz mi powiedzieć, który to jest? Szukam do mojego Escape 2018. Dzięki!

Jakiego rozmiaru oponę udało Ci się ostatecznie założyć?
Jeszcze nie wiem. Zestaw podnoszący będzie dopiero pod koniec czerwca lub na początku lipca. Kiedy go zainstaluję, wpadnę do mojego przyjaznego lokalnego sklepu z oponami i zobaczę, co będzie pasować! Rozmiar, na który liczę (245/60R18), da mi około 2 cale wzrostu wysokości opony i około 1 cal szerokości.

Zamontowano podniesienie o 40 mm i nowe opony Falken Wildpeak A/T Trail. Nie mogłem założyć większej opony bez cięcia czegoś w przednim nadkolu, więc trzymałem się standardowego rozmiaru 235/50 R18. Trochę rozczarowany, że nie mogłem powiększyć opon nawet z podniesieniem o 40 mm i dystansami kół 1,5", ale i tak jestem zadowolony z efektu. Skończyło się na prawie 2" podniesienia, mierząc od ziemi prosto w górę przez środek koła do dolnej strony nadkola. To wciąż daje taką samą lub lepszą przestrzeń niż nowy Bronco Sport (7,8" + 1,5" = 9,3"). Prawdopodobnie zamontuję bagażnik dachowy, aby pomieścić koło zapasowe i będę nim jeździł, aż przyjedzie mój pełnowymiarowy Bronco (prawdopodobnie 2022). Zamierzam wypróbować go jutro na lokalnym szlaku.

@Timhutch Wygląda dobrze. Powinieneś wiedzieć, że możesz zwiększyć rozmiar prawie każdej opony o jeden rozmiar bez problemów (jak pisałem wcześniej w wątku o oponach terenowych).
P235/55R17 > P235/60R17
P235/50R18 > P235/55R18
P235/45R19 > P245/50R19
Zwiększyłem rozmiar o jeden, zanim w ogóle dodałem podnośnik i nie miałem żadnych problemów.
Istnieją inne rozmiary, które zostały pomyślnie wypróbowane lub z minimalnymi trudnościami, więc sprawdź wątek AT Tires, aby uzyskać więcej informacji... zyskasz dodatkowe 3/4" prześwitu, zwiększając rozmiar opon o jeden.

Jestem po prostu ciekaw, czy TEMA miała ten sam numer części zestawu dla modeli Escape wyprodukowanych w latach 2013-2019, czy też miała różne numery części zestawu dla, powiedzmy, lat 2013-2015 i lat 2016-2019.
Wiele osób byłoby tego ciekawych... ponieważ jeśli części są takie same, oznaczałoby to automatycznie, że każdy podnośnik zbudowany dla modelu Escape z lat 2013-2015 pasowałby również do modeli z lat 2016-2019.

• Like
Reactions: Gryffindor101
Cześć needliftnow. Uważam, że to ten sam zestaw. Na eBayu jest teraz przedmiot TEMA, który wymienia tę część jako kompatybilną z Escape 2013-2018. Zgodnie z linkiem w moim poście powyżej, kupiłem swój od AutoDVC w Rosji. Z perspektywy czasu, dystanse kół 1,5 cala mogły utrudnić montaż większych opon. Wyobraź sobie przednie opony, gdy przednie koła są proste, dystanse wypychają opony prosto z nadwozia (dobra rzecz). Ale kiedy skręcasz koła, dystanse faktycznie przesuwają opony do przodu lub do tyłu w nadkolu (zła rzecz). Założę się, że gdybym usunął dystanse kół, prawdopodobnie mógłbym podskoczyć o jeden rozmiar opony, ale w tej chwili przednie opony mają tylko około 1/4 cala prześwitu, gdy kierownica jest skręcona w pełni z boku na bok. Wziąłem dziś mojego małego buggy na dość poważne rzeczy i spisał się świetnie (szlak Rowler Flats tutaj w SoCal).

Dzięki za założenie tego wątku i zachęcanie mnie i innych do zrobienia tego!

@Timhutch Proszę bardzo. Ponieważ Escape jest w rzeczywistości przyzwoitym pojazdem, a ceny nowych pojazdów są śmieszne, instalacja podnośnika, aby Escape był bardziej użyteczny, jest okazją. To miło, że istnieją rzeczywiste opcje podnoszenia dla tych, którzy chcą mieć więcej możliwości ze swoimi Escape. Na pewno zajęło to wystarczająco dużo czasu, prawda?!?! Gdybym nie miał podnośnika wykonanego na zamówienie, wypróbowałbym podnośnik TEMA. Ale kilka lat temu naprawdę nie mieli znanej kombinacji kompatybilnych części i byłoby to trochę prób i błędów... z oczekiwaniem na wysyłkę przy każdym problemie. Teraz TEMA ma gotowy zestaw, co jest świetne.

To dobrze wiedzieć o rozpiętości rocznika dla podnośnika TEMA. Często pytano mnie o kompatybilność podnośnika Phat Matt z Escape z lat 2016-2019, ponieważ mój był z 2014 roku. Nigdy nie miałem odpowiedzi i myślałem, że istnieje niewielka różnica w rozmiarze górnej części kolumny amortyzatora. Jeśli numer części TEMA jest taki sam, to lokalizacje śrub górnej części kolumny amortyzatora muszą być takie same, a otwór środkowy jest również taki sam. Oznacza to, że każdy niestandardowy podnośnik, taki jak mój, powinien również pasować do każdego Gen 3 Escape.

Dystanse kół z pewnością wprowadziłyby dynamikę, na którą nie natknąłem się w moim Escape. Zobacz, jak podoba Ci się prowadzenie z obecną konfiguracją. Jeśli kiedykolwiek usuniesz dystanse kół i myślisz, że prowadzenie jest takie samo, spróbuj wtedy nieco większych opon.

Jak wspomniałem jakiś czas temu, nie miałem żadnych poważnych problemów z pojazdem po podniesieniu i inni też nie. Kazałbym mechanikowi sprawdzić przeguby CV przy każdej wymianie oleju i upewnić się, że tylne dystanse hokejowe nie wypadły z "miski" z powodu jazdy po nierównym terenie. Poza tym ciesz się swoimi nowymi możliwościami!

• Like
Reactions: Gryffindor101
Zdecydowanie zauważyłem różnicę w prowadzeniu po zamontowaniu opon, kół i podniesieniu o 40 mm. Wyżej położony środek ciężkości oznacza, że ​​nie jest już tak ostrym samochodem do jazdy po kanionach, jakim kiedyś był, ale dla mnie to z nawiązką rekompensuje, umożliwiając dostęp do szlaków terenowych, których wcześniej nie mógł dotknąć. Po dzisiejszej wyprawie w teren jestem szczęśliwszy niż kiedykolwiek, że to zrobiłem. Oto zdjęcie na szczycie wzgórz, wyglądające na porządnie zakurzone!

Attachments

281 - 300 of 345 Posts