2013+ Ford Escape Forum banner
21 - 40 of 50 Posts
To pojawiło się na Ebay: Zestaw wskaźników Bronco Sport, numer części:
M1PT-10849-ANE

View attachment 79566

Na podstawie jego kształtu powinien pasować, sprzedawca wystawił go za 720 $ i wątpię, żeby go dostali. Mimo to powinien pasować i działać w Escape. To tak zwany zestaw wskaźników "Mid-series".
Czy masz opcje menu, które pozwalają uzyskać trip a/b z tym zestawem wskaźników? Mam Hybrydę SE z tym samym zestawem wskaźników, a opcje są poważnie ograniczone. W przyszłym tygodniu idę do dealera, żeby na to spojrzeli, ale wydaje się, że nawet modele z ekranem 4,5" mają więcej opcji niż ja z tym.

Discussion starter · #22 ·
Twój klaster prawdopodobnie ma TRIP A i TRIP B, ale musisz je włączyć za pomocą menu.

Twój klaster prawdopodobnie ma TRIP A i TRIP B, ale musisz je włączyć za pomocą menu.
Tak, założyłem o tym wątek. Mój tego nie ma. Opcje menu są bardzo ograniczone. Zasadniczo daje mi tylko opcje zmiany z mil na km/h oraz "żywotność oleju" z opcją asystenta hamowania (hybryda). Oto wątek, który założyłem: Brak opcji na liczniku przebiegu dla Trip A/B

To dość szalone. Więc twój to ma? To mnie strasznie denerwuje. Mam nadzieję, że "aktualizacja" lub flash to naprawi. Ale nie otrzymałem jeszcze żadnych odpowiedzi od rzeczywistych właścicieli SE Hybrid ani właścicieli '22.

Cześć wszystkim! Dzięki za dotychczasowe instrukcje, były bardzo pomocne! W tym tygodniu udało mi się zdobyć zestaw wskaźników Bronco Sport Outer Banks do mojego 2020 2.0L AWD SEL super tanio i zainstalować go.

Prawie wszystko działa świetnie, ponieważ zrobiłem tylko Plug-n-play wskaźników... Prawie, ponieważ mój tempomat nie działa [emoji53].

JEDNAK... kiedy próbuję przesłać dane ze starego zestawu wskaźników, FORScan nie pozwala mi wprowadzać żadnych zmian w IPC i nie pozwala mi poprawić przebiegu. Bawiłem się FORScan w ten weekend i udało mi się wprowadzić wiele zmian w modułach pojazdu, ale kiedy próbowałem zmienić cokolwiek w IPC, wyświetlał się komunikat "Proces przerwany" i nie wprowadzał żadnych zmian.

Czy ktoś ma jakieś pojęcie, co może być tego przyczyną? Czy to dlatego, że pochodzą z Bronco Sport?
Image

Wysłane z mojego SM-S908U używając Tapatalk

Discussion starter · #25 ·
Musiałbyś skontaktować się z Forscanem, ale ponieważ są w Rosji i obowiązują sankcje i tym podobne, myślę, że przestali oferować usługi:
Image

Może też być problem z twoją przejściówką? Zobacz, czy możesz wprowadzić małą zmianę w swoim oryginalnym klastrze.

Hej chłopaki! Dzięki za dotychczasowe instrukcje, były bardzo pomocne! Udało mi się w tym tygodniu kupić bardzo tanio zestaw wskaźników Bronco Sport Outer Banks do mojego 2020 2.0L AWD SEL i go zainstalować.

Prawie wszystko działa świetnie, ponieważ zrobiłem tylko Plug-n-play wskaźników... Prawie, ponieważ mój tempomat nie działa [emoji53].

JEDNAK... kiedy próbuję przesłać dane ze starego zestawu wskaźników, FORScan nie pozwala mi wprowadzać żadnych zmian w IPC i nie pozwala mi poprawić przebiegu. Bawiłem się FORScan w ten weekend i udało mi się wprowadzić wiele zmian w modułach pojazdu, ale kiedy próbowałem zmienić cokolwiek w IPC, wyświetlał się komunikat "Proces przerwany" i nie wprowadzał żadnych zmian.

Czy ktoś ma jakieś informacje, co może być tego przyczyną? Czy to dlatego, że pochodzą z Bronco Sport?
Image

Wysłane z mojego SM-S908U za pomocą Tapatalk
Ciekawi mnie, jak to działa, chcę zmienić zestaw wskaźników i nie mogę znaleźć żadnych cyfrowych zestawów dla Escape, więc patrzę na Bronco. Zastanawiam się, dlaczego tempomat nie działa

Ciekawi mnie, jak to działa, chcę zmienić zestaw wskaźników i nie mogę znaleźć żadnych cyfrowych zestawów wskaźników do Escape, więc patrzę na Bronco. Zastanawiam się, dlaczego tempomat nie działa
Myślę, że to dlatego, że Bronco Sport, z którego pochodzi, miał tylko podstawowy tempomat, więc nie komunikuje się poprawnie z przełącznikiem na kierownicy dla adaptacyjnego tempomatu. I nie mogę z jakiegoś powodu zmusić FORScan do aktualizacji modułu IPC.

Wysłane z mojego SM-S908U przy użyciu Tapatalk

Hej chłopaki! Dzięki za dotychczasowe instrukcje, bardzo pomocne! Udało mi się w tym tygodniu kupić bardzo tanio i zainstalować zestaw wskaźników Bronco Sport Outer Banks do mojego 2020 2.0L AWD SEL.

Jakieś informacje, co może być tego przyczyną? Czy to dlatego, że pochodzą z Bronco Sport?
Image

Na forum Ford Trucks, Ford Trucks Forum, jest członek, który ma/miał możliwość przeprogramowania zestawów wskaźników dla F-250/F350 podczas aktualizacji z XLT do zestawów Lariat i wyższych. Nie jestem pewien, czy nadal może to robić, ponieważ Ford ma w zwyczaju zmieniać moduły i standardy komunikacji. Może nie być w stanie zrobić tego dla nowych Fordów. Ale nie zaszkodzi go wytropić i zapytać. Jedyną rzeczą jest to, że, JEŚLI może to zrobić, musiałbyś wysłać mu zestaw wskaźników i wszelkie inne potrzebne informacje.

Jego nazwa użytkownika to Livnitup. Może warto go wytropić.

Hej chłopaki! Dzięki za dotychczasowe instrukcje, bardzo się przydały! Udało mi się w tym tygodniu kupić bardzo tanio zestaw wskaźników Bronco Sport Outer Banks do mojego 2020 2.0L AWD SEL i go zainstalować.

Prawie wszystko działa świetnie, ponieważ zrobiłem tylko Plug-n-play wskaźników... Prawie, ponieważ tempomat nie działa [emoji53].

Czy ktoś ma jakieś informacje, co może być tego przyczyną? Czy to dlatego, że pochodzą z Bronco Sport?
Image

Hej, ten zestaw wskaźników bronco ma niskie przełożenia zamiast trybu Manuel, czym się to różni, czy miałeś jakieś problemy z łopatkami zmiany biegów podczas przełączania? Dzięki

Hey, this bronco cluster has low gearing rather than Manuel mode, how does this differ have you had any issues with your paddle shifters when switching over? Thanks
Nie miałem z tym żadnych problemów. Kiedy przełączysz go w tryb ręczny, wszystkie kontrolki PRNDL gasną, ponieważ zestaw wskaźników nie pokazuje trybu ręcznego, ale działa poprawnie.

Dźwignie zmiany biegów również działają dobrze, ale nie pokazuje, na jakim biegu znajduje się pojazd na zestawie wskaźników. Wciąż próbuję sprawdzić, czy mogę to jakoś włączyć.

W końcu udało mi się wszystko uruchomić! Ciągle ładowałem stary profil z mojego samochodu, zanim wymieniłem licznik. Więc po załadowaniu nowego profilu mogłem wejść i uruchomić wszystko na zestawie wskaźników Bronco Sport.
Image

W końcu udało mi się wszystko uruchomić! Ciągle ładowałem stary profil z mojego samochodu, zanim wymieniłem licznik. Więc po załadowaniu nowego profilu, udało mi się uruchomić wszystko w zestawie wskaźników Bronco Sport.
Image

Super! Zamówiłem dziś licznik bronco, mam nadzieję, że uda mi się to zrobić w ten weekend

Jestem prawie pewien, że bronco ma 16 galonów, a escape 15,8, nie wiedziałem, że też potrzebuję, wiesz jak?
Tak, prawdopodobnie możesz się bez tego obejść, nie aktualizując go, poziom paliwa nadal będzie wskazywał to samo, ale komputer użyje tego do oszacowania, ile mil możesz przejechać do pustego.

Z jakiegoś powodu myślałem, że zbiornik Bronco Sport ma 16,5 galona. Ale 0,2 galona prawdopodobnie nie zrobią zbyt dużej różnicy.

Tak, Bronco Sport ma dokładnie 16 galonów. Ford Escape 1.5 ma 14,7, a Escape 2.0 (którego mam) ma 15,8, nie wyobrażam sobie, żeby to zbytnio wpłynęło, zapisałem mój IPC ze starego klastra i przesłałem go do klastra Bronco, więc zastanawiam się, czy to zaktualizuje poziom.

Dostałem dziś nowy cluster, ale kiedy próbuję zapisać as built do nowego clustera, zatrzymuje się i nie kontynuuje. Mówi zły klucz bezpieczeństwa. Ktoś ma jakieś pomysły?

Wygląda na to, że tempomat nie działa i w IPC jest DTC mówiący o błędnych informacjach z modułu tempomatu?

Discussion starter · #40 ·
Potrzebujesz pełnej licencji Forscan, jeśli ją masz, skontaktuj się z nimi.

21 - 40 of 50 Posts