2013+ Ford Escape Forum banner
21 - 40 of 68 Posts
Discussion starter · #21 ·
Cześć, czy możesz mi podać numer części lub link, gdzie mogę znaleźć zamiennik?

Z poważaniem
Musisz usunąć uszkodzoną jednostkę i spisać numer z jej tyłu. To jedyny sposób. Następnie po prostu wejdź na eBay i wpisz numer w oknie wyszukiwania. To zrobiłem.

Brak problemu z dźwiękiem Ford Escape Titanium 2016

Cześć,

Nazywam się Mardel Hernandez, niedawno kupiłem Escape Titanium 2016, ale mam ten problem z radiem, NIE MAM DŹWIĘKU i nie mogę go włączyć. Pozwólcie, że najpierw powiem, że sprawdziłem skrzynkę bezpieczników i wszystkie bezpieczniki są w porządku (67, 79, które dotyczą radia), a ekran dotykowy działa prawidłowo, podobnie jak klimatyzacja, ustawienia, bluetooth, wifi, system łącza do telefonu komórkowego i SYNC, bez żadnych problemów.

Proszę, dajcie mi znać, co mogę zrobić i jakie części powinienem kupić, ponieważ mieszkam poza USA.

Z poważaniem

Załączono zdjęcie

Attachments

Cześć,

Nazywam się Mardel Hernandez, niedawno kupiłem Escape Titanium z 2016 roku, ale mam ten problem z radiem, NIE MAM DŹWIĘKU i nie mogę go włączyć. Na początek powiem, że sprawdziłem skrzynkę bezpieczników i wszystkie bezpieczniki są w porządku (67, 79, które dotyczą radia), a ekran dotykowy działa prawidłowo, podobnie jak klimatyzacja, ustawienia, bluetooth, wifi, system łącza do telefonu komórkowego i SYNC, w ogóle żadnych problemów.

Proszę, daj mi znać, co mogę zrobić i jakie części powinienem kupić, ponieważ mieszkam poza USA.

Pozdrawiam

Załączono zdjęcie
Musisz sprawdzić bezpieczniki w przestrzeni ładunkowej. Titanium ma system audio Sony, a wzmacniacz mocy dla głośników nie znajduje się w jednostce centralnej z przodu. Jednostka zasilająca znajduje się w studzience koła zapasowego, z przodu i po lewej stronie koła zapasowego, we wnęce w twardej piance. Ale bezpiecznik dla niego znajduje się w RJB.

Sprawdź bezpiecznik F23 w tylnej skrzynce połączeniowej (RJB), która znajduje się pod panelem na prawej ścianie przedziału ładunkowego.

Oprócz bezpiecznika możesz spróbować następujących rzeczy:

Odłącz akumulator na około 10 minut (Hard Reboot).

Odłącz, a następnie podłącz ponownie złącze wzmacniacza w bagażniku (dobry moment na to to odłączenie akumulatora).

Spróbuj użyć przycisku zasilania 'hard' dla audio na desce rozdzielczej (tuż nad przyciskiem 'Source').

• Helpful
Reactions: Administrator
Oprócz bezpiecznika możesz spróbować następującego:

Odłącz akumulator na około 10 minut (Hard Reboot).

Odłącz, a następnie podłącz ponownie złącze wzmacniacza w bagażniku (dobry moment na to byłby, gdy akumulator jest odłączony).

Wypróbuj przycisk zasilania „twardego” dla audio na desce rozdzielczej (tuż nad przyciskiem „Source”)
Cześć ponownie,

Dzięki za radę, ale wciąż nie mogę włączyć radia. Zobacz, co się dzieje, gdy dotknę ekranu w przycisku Audio ON/OFF, nie ma reakcji, tak jakby sygnał nie mógł dotrzeć do głośników, ale dziwne jest to, że ekran ze wszystkimi opcjami działa dobrze.

Daj mi znać, co jeszcze mogę zrobić.

Dzięki

Cześć ponownie,

Dzięki za radę, ale wciąż nie mogę włączyć radia. Zobacz, co się dzieje, gdy dotykam ekranu, przycisk Audio ON/OFF nie reaguje, tak jakby sygnał nie mógł dotrzeć do głośników, ale dziwne jest to, że ekran ze wszystkimi opcjami działa dobrze.

Powiedz mi, co jeszcze mogę zrobić.

Dzięki
Czy sprawdziłeś bezpiecznik w tylnej skrzynce przyłączeniowej, o którym ci mówiłem?

Musisz sprawdzić bezpieczniki w przestrzeni ładunkowej. Titanium ma system audio Sony, a wzmacniacz mocy dla głośników nie znajduje się w jednostce centralnej z przodu. Jednostka zasilająca znajduje się we wnęce koła zapasowego, z przodu i po lewej stronie koła zapasowego, we wnęce w twardej piance. Ale bezpiecznik dla niego znajduje się w RJB.

Sprawdź bezpiecznik F23 w tylnej skrzynce połączeniowej (RJB), która znajduje się pod panelem na prawej ścianie przestrzeni ładunkowej.
Cześć,

Bezpiecznik (25A) jest wizualnie i funkcjonalnie dobry (sprawdź go multimetrem), odłączyłem również Wzmacniacz Sony, który jak mi się wydaje otrzymuje zasilanie, ponieważ był dość gorący (normalna temperatura wzmacniacza).

Proszę dać mi znać, czy jest coś jeszcze, co mogę zrobić.

Dzięki

Przepraszam, skończyły mi się pomysły.

Czy próbowałeś uruchomić diagnostykę pokładową? Uważam, że istnieje test audio.

Cześć,

Zabrałem samochód do dealera i ACM jest problemem. Dali mi ten numer części CJ5Z18C869GA, ale najwyraźniej jest on wycofany z produkcji i mówi się, że jest to odbiornik, więc mam wątpliwości co do tego, co to za część. Jeśli ktoś ma dobry kontakt z dealerem w USA, mógłbym złożyć zamówienie i kupić część.

Dzięki wam wszystkim

Cześć,

zabrałem samochód do dealera i ACM jest problemem, dali mi ten numer części CJ5Z18C869GA, ale najwyraźniej jest on wycofany z produkcji i mówi się, że jest to odbiornik, więc mam wątpliwości co do tego, jaka to część, jeśli ktoś ma dobry kontakt z dealerem w USA, mógłbym złożyć zamówienie i kupić część.

Dzięki wam
ACM (moduł sterowania audio) to to, co zwykle nazywamy odbiornikiem. Sprawdziłbym fordparts.com lub tascaparts.com.

Chcę po prostu podziękować centexowi za całą jego pomoc. Wymieniłem starą jednostkę na taką z eBay (całkowity koszt 35 $ zamiast 850 $ u dealera) i wszystko poszło gładko i teraz moja żona ma z powrotem radio. Zajęło mi to około 25 minut. Jedna rada jest taka, że te dwa połączenia, o które pytałem we wcześniejszym poście, muszą zostać usunięte, jak powiedział centex, ale nie mogłem tego zrobić, naciskając na zakładki palcami. Musiałem użyć śrubokręta, aby mocno na nie nacisnąć, aby je odłączyć.
Cześć KrisIL, czy sprzedawca był jednorazową transakcją czy sprzedawcą detalicznym? Jeśli to drugie, czy możesz wysłać mi ich dane kontaktowe? Potrzebuję ACM do mojego Escape z 2013 roku.

Dzięki, Tim

Discussion starter · #37 ·
Cześć KrisIL, czy sprzedawca był jednorazową transakcją czy detalistą? Jeśli ten drugi, czy mógłbyś wysłać mi jego dane kontaktowe? Potrzebuję ACM do mojego Escape z 2013 roku.

Dzięki, Tim
Tim, ten facet sprzedawał ich mnóstwo. Myślę, że to było miejsce ze złomowanymi samochodami lub coś w tym stylu. Poszukam tego i odezwę się do ciebie.

Dołożę do ognia, ponieważ wydaje się, że Ford całkowicie pozostawia nam rozwiązanie chronicznych problemów z APIM / ACIM.

Krótka historia - 2013 SEL, kupiony nowy, uwielbiam ten samochód! Miałem go dwa razy, jak szczegółowo opisano poniżej w mojej wymianie e-mail z lokalnym przedstawicielem ds. zadowolenia klienta. Zatem dealer chce teraz 900 dolarów za naprawę tego, co uważam za problem zgłoszony w ramach gwarancji 6 lat temu, który nigdy nie został rozwiązany. Dealer zobowiązał się do odpowiedzi w ciągu 24 godzin - to było 15 dni temu.

Częściowa wymiana e-mail:
Wysłane: 26.08.2019 14:38:04
Do: XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX,
Temat: RE: Dotyczy Państwa ostatniej wizyty u nas

OK, ponieważ wyjechałem z miasta, a link do ankiety Forda wygasł, przekażę opinię za pośrednictwem odpowiedzi na tę wiadomość e-mail.

Jestem bardzo niezadowolony z Forda i obsługi problemu, którego doświadczam z moim Escape 2013, przez XXXXXXXX Service. Podam szczegóły:

Samochód był dwa razy w serwisie XXXXXXXXXXXXXX, gdy był na gwarancji z powodu tego samego problemu - w ogóle brak radia i brak dźwięku dla połączenia telefonicznego Sync. Za pierwszym razem problem został rozwiązany przez Master Reset systemu audio/Sync. Drugi raz ten sam problem rozwiązano w ten sam sposób, ALE pokazano mi, jak samemu wykonać Master Reset, więc nie musiałbym planować serwisu w związku z tym problemem. Żaden problem dla mnie - i robiłem to kilka razy (być może 2-4 razy w roku) i byłem bardzo zadowolony.

Jednak Master Reset nie rozwiązuje już tego problemu - stąd ta wizyta serwisowa. Następnie powiedziano mi, że problem wymaga wymiany ACIM za 900 dolarów. To szaleństwo! To wada sięgająca co najmniej 5 lat wstecz, a teraz, gdy nie jestem już objęty gwarancją, to właśnie Ford i XXXXXXXXXXXXX mówią mi?

Przeprowadziłem dodatkowe badania, zwłaszcza na forum Ford Escape. Najwyraźniej nie jestem sam, jeśli chodzi o problemy z dźwiękiem Sync. I nie jestem sam, jeśli chodzi o słabą reakcję Forda.

To nie jest dobra obsługa klienta, zwłaszcza biorąc pod uwagę, że wydałem ponad 150 000 dolarów w ciągu ostatnich 15 lat w XXXXXXX Ford na nowe pojazdy. To mnie rozczarowuje jako lojalnego klienta Forda. Rozczarowuje mnie jako klienta XXXXXXXX. Wracam do XXXXXXX ze względu na sposób, w jaki zostałem potraktowany jako nabywca i klient serwisu.

Oczekuję więcej i lepiej od XXXXXXXXXXX i od Forda. Mam nadzieję, że w najbliższej przyszłości usłyszę coś innego w tej sprawie.

Koniec e-maila
Zatem Ford, moim zdaniem, oczekuje, że baza klientów poniesie koszty chronicznej wady sprzętowej, powszechnej w najbardziej popularnej linii. Będąc emerytowanym informatykiem sprzętowym, to bzdura - problem jest powszechny, wada materiałowa prawdopodobnie od dostawcy, a Ford pracuje ciężej, aby zrazić klientów, niż rozwiązać problemy.
I tak, Ford, jeśli to czytasz, wpłynie to na przyszłe decyzje dotyczące marki.

Następnie powiedziano mi, że problem wymaga wymiany ACIM za 900 $.
Czy używając terminu "ACIM" masz na myśli "ACM" (Moduł sterowania audio)?

Jeśli odpowiedź brzmi Tak, to z pewnością istnieją znacznie bardziej opłacalne (niż 900 $) i mniej irytujące rozwiązania.

Sprawne ACM są powszechnie dostępne, są tu wątki wyjaśniające łatwą wymianę, a nawet jeden jest na sprzedaż na tym forum w tej chwili.

Tylko do rozważenia, jeśli interesuje Cię znalezienie rozwiązania za znacznie mniej niż 100 $ i przejście dalej z działającym systemem.

Nie mogę Ci pomóc, jeśli interesuje Cię narzekanie na Forda lub podjęcie "walki w zasadzie" z nimi lub Twoim dealerem.

21 - 40 of 68 Posts