2013+ Ford Escape Forum banner
261 - 265 of 265 Posts
Widzę w instrukcji obsługi Escape z 2021 roku na stronie 395, że teraz wymagają większego akumulatora AGM o numerze części BAGM48H6760 (48H6). Nie widziałem jeszcze takiego w salonie, ale jeśli to prawda i książka to pokazuje, to pomyślałbym, że jeśli ludzie nadal mają problemy z trybem głębokiego uśpienia, być może można skłonić Forda do ulepszenia akumulatora. Z jakiegoś powodu dokonali zmiany od 2020 do 2021 roku na większy akumulator AGM. Mądry pomysł Ford, musieli otrzymywać wezwania serwisowe lub czytali to forum.
Szkoda dla mnie, że mój dealer Forda nie chciał zrobić nic innego, jak tylko wymienić oryginalny akumulator w moim Fordzie Escape Titanium Hybrid z 2020 roku na ten sam akumulator. Samochód został dostarczony na początku grudnia 2020 roku. W ciągu 3-letniej gwarancji wymienili 2 akumulatory, jeden co około 12 miesięcy. Kiedy gwarancja się skończyła, nadszedł czas, aby ten akumulator się rozładował, więc musiałem zapłacić za jego wymianę i skorzystałem z centrum Goodyear bliżej mojego domu. Dzieje się to samo, czego się spodziewałem - bałem się przejść na akumulator AGM - ale teraz Goodyear nie wymieni akumulatora, ponieważ nie mogą uzyskać odczytu "awarii" na akumulatorze, mimo że prawie za każdym razem, gdy włączam samochód, otrzymuję komunikat "System wyłączony, aby oszczędzać akumulator". Ford musi lepiej traktować swoich klientów. Nigdy więcej nie kupię Forda.

Szkoda dla mnie, że mój dealer Forda nie zrobił nic innego, jak tylko wymienił oryginalny akumulator w moim Fordzie Escape Titanium Hybrid z 2020 roku na ten sam akumulator. Samochód został dostarczony na początku grudnia 2020 roku. W ramach 3-letniej gwarancji wymienili 2 akumulatory, jeden co około 12 miesięcy. Kiedy gwarancja się skończyła, nadszedł czas, aby ten akumulator się rozładował, więc musiałem zapłacić za jego wymianę i skorzystałem z centrum Goodyear bliżej mojego domu. Dzieje się to samo, czego się spodziewałem - bałem się przejść na akumulator AGM - ale teraz Goodyear nie wymieni akumulatora, ponieważ nie mogą uzyskać odczytu "awarii" na akumulatorze, mimo że prawie za każdym razem, gdy włączam samochód, otrzymuję komunikat "System wyłączony, aby oszczędzać akumulator". Ford musi lepiej traktować swoich klientów. Nigdy więcej nie kupię Forda.
Jak wiesz, jest to powszechny problem z twoim modelem Escape i nie byłbym skłonny anulować wszystkich Fordów z tego powodu, ale oczywiście jest to frustrujące.

Najwyraźniej istnieje aktualizacja oprogramowania Forda, którą wielu na tym forum opisuje, aby rozwiązać ten problem, jeśli wyszukasz.

W przeciwnym razie wielu innych po prostu przełknęło pigułkę i wymieniło akumulator na typ AGM, co jest również dobrze udokumentowane tutaj, więc nie powinieneś obawiać się przejścia na akumulator AGM. Jest to lepsze niż ciągłe kupowanie słabszego akumulatora OEM za każdym razem, gdy kończy się gwarancja, jeśli nie możesz uzyskać żadnej satysfakcji od Forda.

Szkoda dla mnie, że mój dealer Forda nie chciał zrobić nic innego, jak tylko wymienić oryginalny akumulator w moim Fordzie Escape Titanium Hybrid 2020 na ten sam akumulator. Samochód został dostarczony na początku grudnia 2020 roku. W ciągu 3-letniej gwarancji wymienili 2 akumulatory, jeden co około 12 miesięcy. Kiedy gwarancja się skończyła, nadszedł czas, aby ten akumulator się rozładował, więc musiałem zapłacić za jego wymianę i skorzystałem z centrum Goodyear bliżej mojego domu. Dzieje się to samo, czego się spodziewałem - bałem się przejść na akumulator AGM - ale teraz Goodyear nie wymieni akumulatora, ponieważ nie mogą uzyskać odczytu "awarii" na akumulatorze, mimo że prawie za każdym razem, gdy włączam samochód, otrzymuję komunikat "System wyłączony, aby oszczędzać akumulator". Ford musi lepiej traktować swoich klientów. Nigdy więcej nie kupię Forda.
Istnieje kilka biuletynów technicznych (TSB) od Forda, które dotyczą problemów powodujących awarię akumulatora. Przeszedłem przez 3 fabryczne wymiany, aż do wykonania wszystkich TSB. Brak problemów przez ostatni półtora roku. Przeczytaj to i inne historie o tym, jak ludzie sobie z tym radzili. Następnie udaj się do dealera i poproś, aby wykonał TSB w celu rozwiązania tego problemu. Niestety, jesteś poza trzyletnią gwarancją. Jeśli nie naprawią tego za pomocą TSB, zadzwoń do Forda i poproś o pomoc w rozwiązaniu tego problemu.

261 - 265 of 265 Posts