2013+ Ford Escape Forum banner
21 - 40 of 164 Posts
Ogromne podziękowania dla wszystkich, którzy przekazują informacje w tym wątku! Potwierdzam moje doświadczenia poniżej.

Kiedy po raz pierwszy opublikowałem post (19 stycznia), zabrałem swojego Escape'a, aby zapytać o problem i umówić się na naprawę. Początkowo spotkałem się z pewnym oporem w związku z problemem, dopóki nie otworzyłem tego wątku i odtworzyłem filmy zamieszczone tutaj na pełnej głośności, nalegając, że mam DOKŁADNIE ten sam hałas. Otrzymałem dziś telefon z mojego Ford Service Center z informacją, że nie ma jeszcze żadnej aktualizacji/naprawy. Przeprosiła i zasugerowała, aby umówić się na wizytę na początek marca. Zaktualizuję, jeśli usłyszę coś nowego.

Nazwijcie mnie naiwniakiem, ale wierzę Fordowi, kiedy mówią, że problem nie powoduje żadnych uszkodzeń. Hałas jest zdecydowanie głośny i denerwujący, ale wierzę, że wkrótce zostanie on odpowiednio naprawiony.

Uwielbiam ten samochód poza tym problemem!

Mam dokładnie ten sam problem i zabrałem go do lokalnego dealera, gdzie wydrukowali mi SSM, a także otrzymałem od dealera, u którego go kupiłem, tę samą informację, że wciąż czekają na naprawę od Forda. Mam nadzieję, że wkrótce znajdą rozwiązanie.
. Oto link do tego, jak brzmi mój.

Cieszę się, że trafiłem na to forum, mój hybrydowy titanium z 2020 roku wykazuje ten problem i stwierdzono, że to mocowania silnika. Zamówili już zamienniki i mam zaplanowany serwis na 19 lutego, zobaczymy, czy to rozwiąże problem. Przedstawię im ten biuletyn techniczny, ponieważ wydaje się, że nie ma rozwiązania.

Cieszę się, że trafiłem na to forum, mój hybrydowy tytan z 2020 roku wykazuje ten problem i stwierdzili, że to mocowania silnika. Zamówili już zamienniki i mam zaplanowany serwis na 19 lutego, zobaczymy, czy to rozwiąże problem. Pokażę im ten TSB, ponieważ wydaje się, że nie ma rozwiązania.
Lepiej pokaż im SSM, zanim zaczną wymieniać jakiekolwiek mocowania silnika, co w ogóle nie pomoże.

Myślę, że nazwę je Poniedziałek
Byłbym zaskoczony, gdyby to było tak proste jak mocowanie skrzyni biegów po stronie kierowcy, ale zaczynam widzieć, jak to może emitować tak wysoką częstotliwość. Będzie interesujące, czy już to znaleźli. Wszelkie wymienne mocowania musiałyby być poprawionymi, zgodnie z SSM... Ten hałas faktycznie nie występował w poprzednich generacjach Escape Hybrids.

Byłbym zaskoczony, gdyby to było tak proste jak mocowanie skrzyni biegów po stronie kierowcy, ale zaczynam rozumieć, jak to mogłoby emitować taki wysokiej częstotliwości hałas. Będzie interesujące, czy już to znaleźli. Wszelkie wymienne mocowania musiałyby być poprawionymi, zgodnie z SSM... Ten hałas w rzeczywistości nie występował w poprzednich generacjach Escape Hybrids.
Odgłos, który słyszę, bardziej przypomina uderzanie plastiku lub grzechotanie o coś. Mam pewną utratę słuchu o wysokiej częstotliwości, więc może tego nie słyszę. Wydaje się, że w ogóle nie wpływa to na jazdę. Niesprawny hybryd, którym jeździłem, gdy go oglądali, jeździł gorzej niż mój.

Czy inni z tym hałasem mają osłony? Chyba gdzieś czytałem, że nie były one montowane w tym modelu.

Zastanawiam się, czy osłona nieco tłumi hałas?
Czy inni, którzy mają ten hałas, mają osłony? Chyba gdzieś czytałem, że nie były one montowane w tym modelu.
Myślę, że dealer prawdopodobnie wziął tę z mojego dla kogoś innego

Kupiłem ten pojazd nowy z przebiegiem 18 mil w listopadzie 2020 roku. Przykład hałasu znajduje się w załączonych filmach. Zaczęło się to po kilku pierwszych tygodniach posiadania samochodu i stopniowo się pogarszało. Byłem w dwóch różnych salonach. Obaj powiedzieli: "Ford był świadomy", ale na razie nie było żadnej naprawy. Skontaktowałem się z korporacją Ford i powiedziałem, że nie chcę jeździć nowiutkim pojazdem, który tak brzmi. Jedynym możliwym rozwiązaniem, jakie zaproponował mi Ford, było żądanie odkupu... które zostało odrzucone. Więc w zasadzie mam zupełnie nowy pojazd, który brzmi jak Pinto z 1980 roku. Jakieś sugestie?
Przykład 1
Przykład 2

Kupiłem ten pojazd nowy z przebiegiem 18 mil w listopadzie 2020 roku. Przykład dźwięku znajduje się w załączonych filmach. Zaczęło się to po kilku pierwszych tygodniach posiadania samochodu i stopniowo się pogarszało. Byłem w dwóch różnych salonach. Oboje powiedzieli: "Ford wiedział", ale na razie nie było rozwiązania. Skontaktowałem się z Ford Corporate i powiedziałem, że nie chcę jeździć nowiutkim pojazdem, który tak brzmi. Jedynym możliwym rozwiązaniem, jakie zaproponował mi Ford, było żądanie odkupu... które zostało odrzucone. Więc w zasadzie mam zupełnie nowy pojazd, który brzmi jak Pinto z 1980 roku. Jakieś sugestie?

Przykład 1
Przykład 2
Śledź ten wątek Kulki w silniku? i poszukaj SSM 49411: 2020 Escape -HF45 Przekładnia -Dźwięk grzechotania przy zimnym starcie.
Myślisz, że możesz prowadzić samochód i jeśli na zewnątrz robi się ciepło (ponad 59 stopni Fahrenheita), dźwięk nie występuje lub w jakiś sposób bardzo zanika.

Nie wiem jak wy, ale ten hałas w moim Titanium Hybrid jest GŁOŚNY. Można go usłyszeć z wnętrza domu, gdy samochód rozgrzewa się na zewnątrz. Zgłosiłem to i otrzymałem ten sam biuletyn SSM 49411, który mówi, że naprawa jest (była) oczekiwana w styczniu. :( To jest naprawdę rozczarowujące. Reszta samochodu wydaje się świetna (jak na razie).
TAK TAK TAK, u mnie dzieje się dokładnie to samo. Słyszę ten hałas w moim domu, a kiedy ustawiam się w kolejce do drive-thru, jest tak głośno, że ludzie patrzą na mnie jak ????

21 - 40 of 164 Posts