Lepiej pokaż im SSM, zanim zaczną wymieniać jakiekolwiek mocowania silnika, co w ogóle nie pomoże.Cieszę się, że trafiłem na to forum, mój hybrydowy tytan z 2020 roku wykazuje ten problem i stwierdzili, że to mocowania silnika. Zamówili już zamienniki i mam zaplanowany serwis na 19 lutego, zobaczymy, czy to rozwiąże problem. Pokażę im ten TSB, ponieważ wydaje się, że nie ma rozwiązania.
Myślę, że zadzwonię do nich w poniedziałekLepiej pokaż im SSM, zanim zaczną wymieniać mocowania silnika, co wcale nie pomoże.
Absolutnie.Powiedz nam, co się dzieje!!
Byłbym zaskoczony, gdyby to było tak proste jak mocowanie skrzyni biegów po stronie kierowcy, ale zaczynam widzieć, jak to może emitować tak wysoką częstotliwość. Będzie interesujące, czy już to znaleźli. Wszelkie wymienne mocowania musiałyby być poprawionymi, zgodnie z SSM... Ten hałas faktycznie nie występował w poprzednich generacjach Escape Hybrids.Myślę, że nazwę je Poniedziałek
Odgłos, który słyszę, bardziej przypomina uderzanie plastiku lub grzechotanie o coś. Mam pewną utratę słuchu o wysokiej częstotliwości, więc może tego nie słyszę. Wydaje się, że w ogóle nie wpływa to na jazdę. Niesprawny hybryd, którym jeździłem, gdy go oglądali, jeździł gorzej niż mój.Byłbym zaskoczony, gdyby to było tak proste jak mocowanie skrzyni biegów po stronie kierowcy, ale zaczynam rozumieć, jak to mogłoby emitować taki wysokiej częstotliwości hałas. Będzie interesujące, czy już to znaleźli. Wszelkie wymienne mocowania musiałyby być poprawionymi, zgodnie z SSM... Ten hałas w rzeczywistości nie występował w poprzednich generacjach Escape Hybrids.
Słyszę to dobrze... Byłoby najgłośniej przy skrzyni biegów i nie brzmi to jak mocowanie silnika. Nie miałem okazji posłuchać hybrydowego Titanium Escape mojej siostry z 2020 roku. Nie zauważyła tego, ale jest prawie głucha.
Można to usłyszeć w tym filmie.
Gdybyśmy nie mieli 9 cali śniegu, wyszedłbym i skupił się na obszarze skrzyni biegówDobrze to słyszę... Byłoby najgłośniej przy skrzyni biegów i nie brzmi to jak mocowanie silnika... Nie miałem okazji posłuchać Hybrydowego Titanium Escape mojej siostry z 2020 roku. Nie zauważyła, ale jest w połowie głucha.
Zastanawiam się, czy osłona nieco tłumi hałas?
Czy inni, którzy mają ten hałas, mają osłony? Chyba gdzieś czytałem, że nie były one montowane w tym modelu.
Śledź ten wątek Kulki w silniku? i poszukaj SSM 49411: 2020 Escape -HF45 Przekładnia -Dźwięk grzechotania przy zimnym starcie.Kupiłem ten pojazd nowy z przebiegiem 18 mil w listopadzie 2020 roku. Przykład dźwięku znajduje się w załączonych filmach. Zaczęło się to po kilku pierwszych tygodniach posiadania samochodu i stopniowo się pogarszało. Byłem w dwóch różnych salonach. Oboje powiedzieli: "Ford wiedział", ale na razie nie było rozwiązania. Skontaktowałem się z Ford Corporate i powiedziałem, że nie chcę jeździć nowiutkim pojazdem, który tak brzmi. Jedynym możliwym rozwiązaniem, jakie zaproponował mi Ford, było żądanie odkupu... które zostało odrzucone. Więc w zasadzie mam zupełnie nowy pojazd, który brzmi jak Pinto z 1980 roku. Jakieś sugestie?
Przykład 1
Przykład 2
TAK TAK TAK, u mnie dzieje się dokładnie to samo. Słyszę ten hałas w moim domu, a kiedy ustawiam się w kolejce do drive-thru, jest tak głośno, że ludzie patrzą na mnie jak ????Nie wiem jak wy, ale ten hałas w moim Titanium Hybrid jest GŁOŚNY. Można go usłyszeć z wnętrza domu, gdy samochód rozgrzewa się na zewnątrz. Zgłosiłem to i otrzymałem ten sam biuletyn SSM 49411, który mówi, że naprawa jest (była) oczekiwana w styczniu.To jest naprawdę rozczarowujące. Reszta samochodu wydaje się świetna (jak na razie).