2013+ Ford Escape Forum banner
141 - 160 of 164 Posts
Minęło sporo czasu od mojego ostatniego postu, ale oddałem mojego Hybrydę Titanium 2020 jakieś dwa tygodnie temu i obecnie wymieniają skrzynię biegów. Oczekuje się, że będzie gotowy jutro! Hurra! To już drugi raz, kiedy musiałem go oddać; ostatnim razem spędzili mnóstwo czasu na aktualizacjach oprogramowania i wymienili koło zamachowe, co wydawało się rozwiązać problem na kilka dni. Dealer powiedział, że widzieli sporo hybryd z tym problemem (co prawdopodobnie jest powodem, dla którego zdecydowali się wymienić całą rzecz zamiast robić aktualizacje oprogramowania przez wiele dni, jak podczas ostatniej wizyty. Mam nadzieję, że to koniec tego problemu; trzymam kciuki.

Minęło trochę czasu od mojego ostatniego posta, ale jakieś dwa tygodnie temu oddałem mojego Hybrydę Titanium z 2020 roku i obecnie wymieniają skrzynię biegów. Oczekuje się, że będzie gotowa jutro! Jupi! To już drugi raz, kiedy musiałem go oddać; ostatnim razem spędzili mnóstwo czasu na aktualizacjach oprogramowania i wymienili koło zamachowe, co wydawało się rozwiązywać problem na kilka dni. Dealer powiedział, że widział sporo hybryd z tym problemem (co prawdopodobnie jest powodem, dla którego zdecydowali się wymienić całość zamiast robić aktualizacje oprogramowania przez wiele dni, jak podczas ostatniej wizyty. Mam nadzieję, że to koniec tego problemu; trzymam kciuki.
Dzięki za aktualizację. Nadal czekają na tłumik koła zamachowego do mojego, powiedziano mi, że powinien być w przyszłym tygodniu i wtedy muszą go wstawić na podnośnik. Mam nadzieję, że odzyskam go za 2 tygodnie. Dajcie znać, jak sprawy się mają, a ja zamieszczę wynik mojej naprawy, gdy przejadę kilka mil.

Minęło trochę czasu od mojego ostatniego posta, ale jakieś dwa tygodnie temu oddałem mojego Hybrydę Titanium z 2020 roku i obecnie wymieniają skrzynię biegów. Oczekuje się, że będzie gotowy jutro! Jupi! To już drugi raz, kiedy musiałem go oddać; ostatnim razem spędzili mnóstwo czasu na aktualizacjach oprogramowania i wymienili koło zamachowe, co wydawało się rozwiązywać problem na kilka dni. Dealer powiedział, że widział sporo hybryd z tym problemem (co prawdopodobnie jest powodem, dla którego zdecydowali się wymienić całość zamiast robić aktualizacje oprogramowania przez wiele dni, jak podczas ostatniej wizyty. Mam nadzieję, że to koniec tego problemu; trzymam kciuki.
Czy masz jakieś informacje, czy hałas powraca, czy nie?

Chciałem tylko przekazać aktualizację dotyczącą wymiany tłumika drgań koła zamachowego. Po 5 tygodniach u dealera (brak techników i zaległości w pracy nad skrzynią biegów) mam swój pojazd z powrotem od kilku dni i wszystko wydaje się w porządku. Na szczęście (lub nieszczęście) mieliśmy zimniejsze niż normalnie temperatury na południu, więc mogłem uruchomić pojazd w temperaturach w okolicach 30 stopni i odgłos grzechotania zniknął. Miejmy nadzieję, że tak pozostanie. Niestety, skok silnika po wrzuceniu na N na zimno nadal występuje, nawet po ponownym zaprogramowaniu wszystkiego. To był całkowity przypadek, że odkryłem ten problem, dealer go powtórzył i czytałem o innych, którzy go mają, ale wydaje się, że nie ma na to rozwiązania. Po prostu nie będę wrzucał na N, w ogóle nie wpływa to na wydajność. Pojazd jeździ jak nowy, a właściwie lepiej niż nowy, ponieważ grzechotanie było już wtedy, gdy go kupiłem, temperatury po prostu nie utrzymywały się wystarczająco długo w lutym, aby dealer mógł go powtórzyć ... plus tak naprawdę nie było żadnego rodzaju naprawy w 2021 roku. Technik wykonał świetną robotę, nikt by nie wiedział, że pojazd przeszedł tak poważną naprawę. Wymieniłem również akumulator 12 V z powodu problemu z głębokim uśpieniem. To historia na inne forum. Zaktualizuję, jeśli coś się zmieni w przyszłości.

Czy komuś udało się potwierdzić, że tłumik koła zamachowego / "tarcza sprzęgła" jest rzeczywiście zaktualizowaną konstrukcją części? A może wymieniają go po prostu na tę samą wersję co obecna część?

Czy ktoś był w stanie potwierdzić, że tłumik koła zamachowego / "tarcza sprzęgła" jest faktycznie zaktualizowaną konstrukcją części? A może po prostu wymieniają go na tę samą wersję, co obecna część?
Zgodnie z moim zleceniem pracy, stwierdza się "wymieniono zespół tłumika koła zamachowego", TSB 22-2061 nazywa to zespołem tłumika koła zamachowego, część jest wymieniona jako Disc Asy - Clutch, wierzę, że wszyscy wiemy, o której części mówimy, niezależnie od tego, jak się nazywa. Z tego, co wiem, nadal nie planuje się zaktualizowanej części, wymieniono na NZ6Z-7550-A

Zgodnie z moim zleceniem pracy, stwierdza się "wymieniono zespół tłumika koła zamachowego", TSB 22-2061 nazywa to zespołem tłumika koła zamachowego, część jest wymieniona jako Disc Asy - Clutch, wierzę, że wszyscy wiemy, o której części mówimy, niezależnie od tego, jak się nazywa. Z tego, co wiem, nadal nie ma planowanej zaktualizowanej części, wymieniono na NZ6Z-7550-A
Nienawidzę, kiedy palce piszą coś przeciwnego do tego, co myśli mózg. 🙃 Dla wyjaśnienia, o ile wiem, jest to zaktualizowana część. Wymieniono na NZ6Z-7550-A. Uważam, że oryginał to LX6Z-7550-A. Przepraszam.

Gdzie i... jak? :D
Być może jestem jednym z tych nowych agentów IRS z licencją na zabijanie.

Nie, miałem już swoje rundy z nowymi samochodami i w pełni rozumiem frustrację.

Wygląda na to, że FORD CORPORATE wywierałoby większą kontrolę nad tymi dealerami.

Mogę być jednym z tych nowych agentów IRS z licencją na zabijanie.

Nie, miałem już swoje rundy z nowymi samochodami i w pełni rozumiem frustrację.

Wygląda na to, że FORD CORPORATE wywierałby większą kontrolę nad tymi dealerami.
Mój serwis dealera obsługuje wiele pojazdów użytkowych, w tym radiowozy policyjne i odnoszę wrażenie, że są całkiem dobrzy. Poradzili sobie z grzechotaniem subwoofera od razu, za pierwszym razem. Siedziałem kiedyś z doradcą serwisowym i pokazał mi swój portal parts.ford.com, więc tak, nie będą pozyskiwać części poza ford.com i to ma sens, ponieważ muszą zgłaszać do CORPORATE wszelkie koszty związane z TSB.

Czy masz język, który może dostać samochód zastępczy, gdy twój pojazd był w warsztacie?
Chciałbym, żeby tak było. To nawet nie był dealer, który sprzedał mi ten pojazd! Byli bezużyteczni, kiedykolwiek oddawałem samochód, nawet na wymianę oleju. Spróbowałem innego dealera i byli bardzo pomocni. Krótka historia, oddałem go z powodu problemu Deep Sleep i hałasu amortyzatora. Zrobili aktualizację oprogramowania i oczywiście nie znaleźli nic złego z akumulatorem. W zasadzie zjechałem 2 bloki w dół od dealera i zatrzymałem się na lunch. Robiąc to, sprawdziłem Ford Pass i pojazd wrócił do trybu głębokiego uśpienia... w 10 minut. Był to również zimny dzień i wciąż słyszałem hałas amortyzatora, kiedy wróciłem do pojazdu, chociaż nie tak źle. Wysłałem mojemu doradcy serwisowemu zrzut ekranu problemu Deep Sleep, a on powiedział, żebym natychmiast go przywiózł. Samochód nie zdążył się wystarczająco nagrzać, aby hałas amortyzatora całkowicie zniknął, więc przyszedł szef warsztatu, usłyszał to, powiedział, żeby zostawić samochód i w następnej chwili zapewniają mi nowego Edge'a jako wypożyczalnię. Zszokowało mnie to. Poczułem się źle, że zostawiłem tam samochód na tydzień, a potem, kiedy go odebrałem, miał dokładnie te same problemy. To mogło zadziałać na moją korzyść, tak czy inaczej, ci faceci przekonali mnie do przyszłych interesów z pojazdami. Wiem, że samochody zastępcze są prawie niemożliwe do zdobycia, powodzenia

Wysłałem mojemu doradcy serwisowemu zrzut ekranu problemu Deep Sleep, a on powiedział, żebym natychmiast go przywiózł. Samochód nie zdążył się wystarczająco nagrzać, aby hałas amortyzatora całkowicie zniknął, więc przyszedł szef warsztatu, usłyszał to, powiedział, żebym zostawił samochód i w następnej chwili zapewniają mi nowego Edge'a jako samochód zastępczy. Zszokowało mnie to. Czuli się źle, że zostawiłem tam samochód na tydzień, a potem, kiedy go odebrałem, miał dokładnie te same problemy. To mogło zadziałać na moją korzyść, tak czy inaczej, ci faceci przekonali mnie do wszelkich przyszłych transakcji dotyczących pojazdów. Wiem, że samochody zastępcze są prawie niemożliwe do zdobycia, powodzenia
Tak powinno to działać.

Jeśli jesteś dealerem i jesteś obojętny lub niekompetentny, musisz zamknąć drzwi. To, jak FORD CORPORATE pozwala dealerom na to, jest niezrozumiałe, zwłaszcza przy obecnej jakości produktu.

• Like
Reactions: Excaped
Czy masz jakieś informacje, czy hałas powraca, czy nie?
Czekałem, aż przejadę około 1000 mil na wymianie, aby upewnić się, że zniknął na dobre. Do tej pory przejechałem około 1500 mil i hałas zniknął! Tak się cieszę!!!

Wymagało to ode mnie całkowitej wymiany skrzyni biegów, ponieważ wymiana koła zamachowego/tłumika działała u mnie tylko kilka dni, więc @Excaped radziłbym mieć to na oku.

Czy ktoś może powiedzieć, czy problem z odgłosem "marbles" w silniku, spowodowany kołem zamachowym/tłumikiem, nadal występuje w modelach MY22 i MY23 Escapes, czy też nowsze modele mają nową część, która rzekomo rozwiązuje ten problem? Moja żona zamierza kupić 23 Escape Hybrid za kilka tygodni i ten problem trochę mnie martwi. Wszelkie informacje byłyby bardzo mile widziane.

Czy ktoś może powiedzieć, czy problem z odgłosem kulek w silniku z powodu koła zamachowego/tłumika jest nadal problemem w modelach Escape MY22 i MY23, czy też nowsze modele mają nową część, która rzekomo rozwiązuje ten problem? Moja żona zamierza kupić tutaj 23 Escape Hybrid za kilka tygodni i ten problem trochę mnie martwi. Wszelkie spostrzeżenia byłyby bardzo mile widziane.
Mam hybrydy 21 i 22 Escape SEL AWD. Oba kupione jako nowe. Nie doświadczyłem żadnych nieprawidłowych problemów z silnikiem/układem napędowym.

141 - 160 of 164 Posts